Biogas (KSB), Kiev team. в проекті Energy of the Future



Факультет Біотехнології та Біотехніки – не просто факультет, а місце розробок технологій майбутнього. Технологій, що здатні забезпечити не тільки успішне застосування природних механізмів на прикладному рівні у технологічних процесах, а і забезпечити сталий розвиток суспільства, оточуючого середовища та економічного добробуту населення України. В рамках освоєння технологій та основоположних принципів впровадження концепції сталого розвитку, команда студентів екобіотехнологів прийняла участь у сумісному проекті Українита Нідерландів «SustainableenergyinUkraine».


З метою засвоєння навичок організації виробництва в межах сталого розвитку, командою студентів було розраховано проект реального виробництва біогазу з метою забезпечення енергією птахоферми, поголів’я птахів якої складає 3 млн. Власником птахоферми є агрохолдинг  «AVANGARDCO IPL», яка є однією з найбільших агропромислових груп на території України, компанії якої спеціалізуються на виробництві курячих яєць та продуктів яєчної переробки. Головною ідеєю в розрахунку даного проекту є переробка всіх органічних відходів на енергетичні ресурси і добрива. Проект окуповується за 7 років.
В ході виконання поставленого завдання, студенти змогли на практиці застосувати отримані навички, а саме – розробити технологічну лінію переробки відходів у енергоносії (біогаз), скласти апаратурну схему виробництва, розрахувати економічні показники ефективності впровадження даної технології.
Участь в тренінгу «SustainableenergyinUkraine» дала неабияку можливість студентам відчути себе справжніми робітниками-технологами, які здатні не тільки організувати виробництво цінного кінцевого продукту з метою сталого розвитку, а і мати можливість розробити реальний проект, який в майбутньому, в разі виграшу на конкурсному голосуванні, зможе бути втілений в реальність. Агрофірма, яка втілить у реальність розроблений проект, внесе неабиякий вклад в сталий розвиток нашої країни України ставши прикладом для наслідування для багатьох промислових об’єктів.
Ця команда студентів змогла реалізувати свій досвід на практиці і довела ефективність своїх розрахунків. Чи зможе бути цей проект впроваджений в реальність, залежить тільки від тебе… Зроби крок до сталого розвитку своєї Батьківщини!

Для голосування  потрібно поставити по 10 балів в обидві колонки та заповнити невелику анкету в кінці сторінки.
                        Голосувати тут!!